Toen ik een studie moest kiezen, wist ik helemaal niet wat ik wilde studeren. Ik heb van alles overwogen: van media en entertainmentmanagement tot sport en beweging, noem maar op. Toen ik op een introductiedag bij de HAS in Den Bosch kennis maakte met de opleiding voedingsmiddelentechnologie, was ik gelijk verkocht. Ik dacht meteen: dit is het. Achteraf bleek ik als kind altijd al bezig te zijn met bakken en voeding. Daarnaast is scheikunde een vak dat ik heel interessant vind en aan bod komt op de opleiding.
Studie en stages
Tijdens mijn studie heb ik verschillende specialisaties gedaan: Procestechnologie, Bakkerijtechnologie en Productontwikkeling. Door deze specialisaties weet ik hoe een proces in de voedingsindustrie werkt en hoe ingrediënten reageren onder verschillende omstandigheden. Dit is handig om te weten voor de viscositeit in slangen en het gebruik van verschillende type Keofitt-monsternamekranen.
Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen bij Pally Biscuits, Royal Buisman en Griffith Foods. Bij die bedrijven heb ik veel geleerd over productontwikkeling en procestechnologie, waaronder het ontwikkelen van een bakproces voor brood en ovensnacks.
Kennis en ervaring
Na mijn studie ben ik als Business Development Manager Food aan de slag gegaan. Met deze functie hielp ik technologen bij de productontwikkeling. Als zij problemen hadden, bijvoorbeeld met het verkrijgen van de juiste structuur in een saus, dan ging ik langs om de opties te bespreken op basis van ingrediënten maar ook van het proces. Ik was verantwoordelijk voor verschillende sectoren waaronder soepen, sauzen, kant-en-klaar maaltijden, zuivel, sportvoeding en dranken. Ik heb veel geleerd van de verschillende processen die ik heb gezien. Hierdoor heb ik kennis van ingrediënten, waardoor ik heel goed begrijp hoe een proces in elkaar zit.
Ik had het gevoel dat als ik de buitendienst beter wilde bedienen, dat ik dan ook ervaring moest opdoen als Productontwikkelaar. Daarom ben ik destijds geswitcht naar een functie als Productontwikkelaar in mueslirepen en krokante granenrepen. Dit is een mooi leerproces geweest om klanten nog beter te kunnen helpen.
Uitdagingen bij Hitma
Toen kwam Hitma op mijn pad. Hier ben ik begonnen als monsternamespecialist voor de voedingsmiddelenindustrie en andere steriele processen. Inmiddels werk ik bij Hitma als product- en applicatiespecialist single-use technologie in de buitendienst.
Vrije tijd
In mijn vrije tijd speel ik graag een wedstrijdje handbal en squash ik af en toe. Naast sporten vind ik het heel leuk om op vakantie te gaan. Skiën in de winter, maar vooral in de zomer mooie plekken ontdekken. Ook blijf ik het leuk vinden om nieuwe gerechten te koken en lekkere bakkerijproducten te bakken.